.HU HÍRPORTÁL

Céges karácsonyi buli: minden HR-es rémálma?

Ráadás.hu | 2019 november 26.

Nem irigyeljük ilyenkor a marketinges vagy HR-es kollégára ruházott feladatot: legyen pazar a buli és vicces, különleges a helyszín vagy a téma, és mindenkinek nyerje el a tetszését. A nagy cégek általában kiszervezik a feladatot, de egy 2-300 fős karácsonyi bulit sokszor a cég munkatársainak kell megszervezniük. Íme néhány ötlet, hogy ne azért emlegessük azt a bizonyos estét még január végén is, mert tízkor bedöglött a hangcucc és takarodót fújtak, hanem azért, mert minden remekül ment, és szuperül éreztük magunkat. 

 1. Ünnepeljünk egész nap! 

 Na jó, ez igazából még nem maga a buli, de miért ne lephetnénk meg a kollégákat a parti napján egy egészséges reggelivel? Legyünk őszinték: a buli napján úgyis hamarabb lelépnek a munkatársak és mindenki már a készülődés lázában ég. Egy kötetlenebb nap megalapozhatja a jó hangulatot. Kezdhetünk egy közös, ezúttal kicsit különlegesebb reggelivel, de akár játékokat is be lehet csempészni az irodába, hadd érezze mindenki, hogy a kemény munka mellett néha a lazulás is belefér.  

2. Egységben az erő

Legemlékezetesebb élményeink leginkább valami olyan tevékenységhez köthetők, amelyben többen vettünk részt. Miért ne lehetne tehát becsempészni valami szokatlan, együttműködésre, közös gondolkodásra késztető programot is a cég karácsonyi menetrendjébe? Lehet ez egy ismert vetélkedő mini verziója: jöhetnek a pénzzel teli bőröndök, csöröghet a bankigazgató és kezdődhet a kvíz! De lehetünk még kreatívabbak, és felforgathatjuk az estét egy képzeletbeli gyilkossággal, amelyet a kollégáknak csapatokat alkotva kell megoldaniuk. Esetleg rendelhetünk mobil szabadulószobát, vagy – ha nagyon bátrak vagyunk – bogarak és hüllők segítségével bátorságpróbának is alávethetjük az alkalmazottakat. Utóbbi biztos örök emlék marad. 

3. Workshop-nap vagy főzőiskola

Kisebb cégeknek való műfaj a workshop. Egy csokoládékészítő foglalkozással garantáltan levesszük a lábukról a kollégákat, de biztos siker lehet egy sörfőzde-túra vagy egy süti workshop is. Mivel az alkotás önmagában is nagy kaland, például egy koktélos festő workshoppal – mondjuk a buli és a tartalmas szórakozás jegyében –, esetleg közös karácsonyi dísz vagy saját szappan készítéssel (amit aztán karácsonyi ajándékként is odaadhatunk) sem lövünk nagyon mellé. A közös főzés pedig mindig tuti befutó. December 5-én este például Havas Dóra, a Lila Füge gasztroblog alapítója főz egy felejthetetlen karácsonyi menüsort a Gedeonban. Mellé – körítésként – természetesen betekintést enged féltve őrzött konyhai fortélyaiba is. Az ajánlatot a Heppen.hu oldalon találtuk. 

4. Jelmezes karácsony 

 A farsang kicsit még odébb van, de ki ne szeretne beöltözni? Ha a kollégáknak jó a humora, egy csúnya pulcsis parti is telitalálat lehet, de a gengszter karácsony vagy a Trónok harca tematika szintén befutó ötlet. Utóbbira – a megjelenteket családokra osztva – kvízt is építhetünk. 

5. Lazuljatok humorral! 

 Az év végi hajtást levezetni nem csak ivással lehet. A nevetés szintén hatékony módszer a feltöltődésre. Bár vissza lehet nézni a Dumaszínházas előadásokat felvételről is, mégis jobb lenne élőben látni a humoristákat. Lehetséges? Persze! Tóth Edu például szívesen töltene a csapattal egy röhögéssel egybekötött estét. 

6. Szeretitek a filmeket? 

 Ha a válasz igen, ráadásul olyan programot szeretnétek karácsony előtt, ami tényleg elüt a megszokottól, akkor irány a Korda Filmpark Látogatóközpont. Az Etyeken berendezett stúdióban bárki bepillantást nyerhet egy működő filmstúdió életébe. Itt forgatták a Pokolfajzat 2., a Valami Amerika 2., a Kaméleon című filmeket, de a Borgiák (The Borgias) című TV sorozatot is. A túra után állófogadásra vagy gálavacsorára is lehetőséget biztosít a park. 

7. Klasszikus és elegáns 

 A színház- és művészetrajongóknak találtunk egy kis létszámú, igazán különleges programot. Mit szólnál hozzá, ha Haumann Máté egy szűk körű vacsora keretein belül olvasna fel a világirodalom legszebb darabjaiból a kollégáknak, utána pedig beszélgethetnétek egy jót? Ez az ajánlat kifejezetten kisebb, kb. 20 fős cégeknek készült. 

 8. Irány Vegas! 

 Bár a szerencsejáték bizonyos körülmények között tiltott, egy meglepetés kaszinó a vacsoraasztalok körül izgalmas estét ígér. Belépéskor kapjon mindenki zsetont, és kezdődhet a játék – természetesen komoly tét nélkül. Roulette, póker vagy Black Jack? Imádni fogják!


További hírek

További hírek...